Saturday, May 25, 2024
HomeBERITAPAU 2021: Annuar Musa keliru ucapan Tok Mat 

PAU 2021: Annuar Musa keliru ucapan Tok Mat 

Ketua UMNO Bahagian Ketereh, Tan Sri Annuar Musa menyifatkan isi kandungan ucapan disampaikan Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan sebagai mengelirukan.

Selain itu menurut Menteri Komunikasi dan Multimedia, isi kandungan ucapan Mohamad itu juga sebagai sesuatu yang berat dan perlu diperjelaskan lebih terperinci.

“Semua ucapannya berat. Misalnya dia mengeluarkan kenyataan menyatakan prestasi UMNO dalam kerajaan tidak memuaskan. Itu heavy. Kalau saya, saya mahu tahu lagi, apa yang dikatakan prestasi UMNO dalam kerajaan tidak memuaskan. Berdasarkan kepada apa, faktanya apa? Dan portfolio mana yang UMNO pegang yang dirasakan di bawah par? Maka saya kata itu pandangan Tok Mat sebagai orang yang berada di luar kerajaan. Dan layak untuk menyatakan pandangan.

“Selain itu, saya juga keliru ucapannya kerana beliau kata jangan tergesa-gesa, jangan berdiri terus berlunjur, tapi akhirnya dalam ucapan macam nak segera diadakan PRU-15. Jadi saya tidak berapa jelas di situ. Sebab tu saya kata pendekatan ucapan yang nak dilontarkan sesuatu untuk dibahaskan. Jadi bolehlah,” katanya ketika ditemui pemberita semasa hadir dalam Majlis Perasmian Sayap Wanita, Puteri dan Pemuda UMNO di Pusat Dagangan Dunia (WTC) di sini malam ini.

Dalam pada itu Tan Sri Annuar berkata, tarikh PRU-15 sama ada cepat atau lambat perlu dibincangkan di pucuk pimpinan secara tertutup.

Beliau dalam masa yang sama berkata, ia sepatutnya wajar dikekalkan sebagai salah satu strategi parti dan bukan memberi pandangan secara terbuka.

“Kemudian ada yang setuju dan ada yang tak setuju, jadi satu polemik. Jadi kalau buat lambat apa kesannya pula, sebab kuasa pada Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, pada nasihat Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

“Bagaimana pula kalau tak dipersetujui kerajaan atau Seri Paduka? Jadi pada saya tidak kena pada tempatnya,” jelasnya.

*Subscribe The Malaya Post Youtube Channel untuk perkembangan berita dan isu semasa tanahair serta luar negara.

htpps://m.youtube.com/c/themalayapost

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments