Tuesday, May 21, 2024
HomeBERITAHormati keputusan pengundi, pelihara ketenteraman awam - Hadi Awang

Hormati keputusan pengundi, pelihara ketenteraman awam – Hadi Awang

PAS menggesa semua pihak menghormati keputusan Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) dan memelihara ketenteraman awam ketika negara sedang dalam proses membentuk kerajaan persekutuan baharu.

Presidennya Tan Sri Abdul Hadi Awang turut menyeru semua pihak untuk menjaga kesucian Perlembagaan, menghormati integriti undang-undang dan mengelakkan sebarang bentuk provokasi yang boleh menjejaskan keharmonian negara.

“Malaysia kini dalam fasa penting membentuk kerajaan melalui proses demokrasi berparlimen dan raja berperlembagaan.

“Demi menjaga kepentingan negara dan rakyat, PAS menekankan keperluan untuk memelihara kestabilan politik dan ekonomi negara dan memberi amaran kepada orang ramai supaya tidak cuba memancing di perairan bergolak dan membuat sarang tebuan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Semalam polis mengingatkan orang ramai supaya tidak menggunakan media sosial untuk membuat provokasi atau mewujudkan situasi yang boleh mengancam ketenteraman dan keselamatan awam.

Terdahulu beberapa pengguna media sosial telah dikesan memuat naik kandungan yang menyentuh sensitiviti kaum atau agama dan menghina Institusi Diraja susulan keputusan PRU15 dan langkah membentuk kerajaan.

*Subscribe Channel untuk perkembangan berita dan isu semasa tanah air serta luar negara.

https://m.youtube.com/c/themalayapost

 

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments