Sunday, June 16, 2024
HomeBERITAWaktu operasi kaunter Imigresen di pintu masuk Johor dihadkan bermula 24 April

Waktu operasi kaunter Imigresen di pintu masuk Johor dihadkan bermula 24 April

Waktu operasi Jabatan Imigresen dan agensi yang terlibat di pintu masuk bangunan Sultan Iskandar, Johor dan Kompleks Sultan Abu Bakar iaitu di laluan kedua akan dihadkan mulai 24 April depan (Jumaat).

Mesyuarat telah memutuskan waktu operasi di bangunan Sultan Iskandar disingkatkan dari 24 jam sebelum ini kepada 7.00 pagi sehingga 7.00 petang bagi mengawasi pergerakan masuk rakyat Malaysia daripada Singapura.

Manakala operasi di Kompleks Sultan Abu Bakar di laluan kedua berjalan seperti biasa (24 jam) termasuk kenderaan komersial seperi lori dan kargo.

Namun sekiranya terdapat kecemasan rakyat pulang ke Malaysia selepas tamat waktu operasi di laluan pertama, rakyat akan dibenarkan menggunakan laluan kedua untuk mendarat.

SIARAN LANGSUNG:SIDANG MEDIA (NON HEALTH) SELEPAS MESYUARAT KHAS MENTERI-MENTERI MENGENAI PELAKSANAAN PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN OLEH YB DATO’ SRI ISMAIL SABRI BIN YAAKOB, MENTERI KANAN PERTAHANAN.

SIARAN LANGSUNG:SIDANG MEDIA (NON HEALTH) SELEPAS MESYUARAT KHAS MENTERI-MENTERI MENGENAI PELAKSANAAN PERINTAH KAWALAN PERGERAKANOLEH YB DATO’ SRI ISMAIL SABRI BIN YAAKOB, MENTERI KANAN PERTAHANAN.

Dikirim oleh Majlis Keselamatan Negara pada Senin, 20 April 2020

*Subscribe The Malaya Post Youtube Channel untuk perkembangan berita dan isu semasa tanah air serta luar negara.

https://m.youtube.com/c/themalayapost

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments