Monday, June 17, 2024
HomeBERITAKPDNHEP umum skim harga kawalan musim perayaan esok

KPDNHEP umum skim harga kawalan musim perayaan esok

Berikutan aduan ramai peningkatan harga ayam di Kuala Terengganu, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) telah mengambil maklum perkara ini dan akan menyiasat secara terperinci.

Memandangkan Syawal bakal menjelang tiba, KPDNHEP juga akan mengumumkan mekanisma kawalan harga bekalan keperluan asas mulai esok.

Skim kawalan harga maksimum musim perayaan sempena Aidilfitri akan melibatkan 25 jenis barangan termasuk sayur-sayuran, ikan, daging, ayam dan sebagainya.

Justeru peniaga, peruncit, pemborong serta pengilang hendaklah menetapkan harga jualan selaras yang telah dipersetujui kerajaan.

SIARAN LANGSUNG:SIDANG MEDIA (NON HEALTH) SELEPAS MESYUARAT KHAS MENTERI-MENTERI MENGENAI PELAKSANAAN PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN OLEH YB DATO’ SRI ISMAIL SABRI BIN YAAKOB, MENTERI KANAN PERTAHANAN.

SIARAN LANGSUNG:SIDANG MEDIA (NON HEALTH) SELEPAS MESYUARAT KHAS MENTERI-MENTERI MENGENAI PELAKSANAAN PERINTAH KAWALAN PERGERAKANOLEH YB DATO’ SRI ISMAIL SABRI BIN YAAKOB, MENTERI KANAN PERTAHANAN.

Dikirim oleh Majlis Keselamatan Negara pada Minggu, 17 Mei 2020

*Subscribe The Malaya Post Youtube Channel untuk perkembangan berita dan isu semasa tanah air serta luar negara.

https://m.youtube.com/c/themalayapost

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments