Wednesday, June 12, 2024
HomeBERITAKanak-kanak hidap kecacatan tempurung kepala meninggal dunia

Kanak-kanak hidap kecacatan tempurung kepala meninggal dunia

Di Alor Setar kanak-kanak yang menderita akibat kecacatan tempurung kepala atau Alobar Holoprosencaphly meninggal dunia, 4.50 pagi, hari ini.

Lapor media, Mohammad Bilal Yusra Mohammad Azhar, 3, meninggal dunia di pangkuan ibu bapanya di rumah mereka di Kampung Sungai Ular, Kulim.

Menurut Ibunya, Nurul Izzati Adawiyah Mohd Zaidi, 26, dia reda dengan pemergian anaknya yang turut mempunyai masalah jantung berlubang selain tidak dapat melihat dan sumbing sejak lahir.

“Walaupun sedih tapi saya reda dengan pemergiannya, beberapa hari sebelum ini, Bilal nampak seperti biasa cuma dia kerap merenget.

“Dia meninggal dunia ketika disamping saya dan suami pagi tadi,” katanya ketika dihubungi di sini.

Nurul Izzati Adawiyah berkata, jenazah anak keduanya itu akan dikebumikan selepas solat Jumaat petang ini di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Ular.

Sebelum ini media melaporkan penyakit Bilal semakin kronik selain kepalanya juga semakin membesar dengan kini mencapai berat 28 kilogram.

Bilal memerlukan penjagaan rapi yang menyebabkan kedua ibu bapanya Mohammad Azhar Arzemi, 31, mahupun isterinya, tidak dapat bekerja tetap walaupun kesempitan wang.

Seorang lagi anak mereka, Nur Khaulah Al-Azwar, 6, pula mempunyai masalah pendengaran serta tulang belakang.

*Subscribe Channel untuk perkembangan berita dan isu semasa tanah air serta luar negara.

https://m.youtube.com/c/themalayapost

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments