Thursday, May 30, 2024
HomeBERITAJadual pergerakan rentas 12 negeri melalui aplikasi Gerak Malaysia

Jadual pergerakan rentas 12 negeri melalui aplikasi Gerak Malaysia

Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengeluarkan jadual pergerakan rentas negeri bagi mereka yang mendaftar melalui aplikasi Gerak Malaysia.

Perjalanan selama empat hari bermula 7 hingga 10 Mei ini melibatkan 12 negeri dari pelbagai zon.

Individu yang telah diberi kelulusan perlu membuat perjalanan ke lokasi masing-masing seperti dinyatakan iaitu Kuala Lumpur (7 Mei), Perak, Johor dan Kelantan (8 Mei), Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Melaka dan Pahang (9 Mei), Selangor, Negeri Sembilan dan Terengganu (10 Mei).

Bagi individu yang telah mendaftar melalui aplikasi Gerak Malaysia dan mendapat kebenaran, mereka boleh bergerak pulang mengikut tarikh seperti yang telah ditetapkan tanpa perlu ke balai polis.

Rakyat Malaysiadinasihatkan mengamalkan kawalan kendiri sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pegerakan Bersyarat (PKPB) agar rantaian jangkitan COVID-19 dapat dibendung.

#kitajagakita

PERJALANAN RENTAS NEGERI BAGI YANG DAPAT KEBENARAN PDRM

PERJALANAN RENTAS NEGERI BAGI YANG DAPAT KEBENARAN PDRMJADUAL PERGERAKAN DARI NEGERI-NEGERI#KitaMestiMenang#StaySafeStayHome #StayAtHome #DudukRumah #COVID19malaysia #COVID19#MovementControlOrder#PerintahKawalanPergerakan#HapusCOVID19KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIAKementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia, KKMMJabatan Perdana Menteri

Dikirim oleh Majlis Keselamatan Negara pada Senin, 04 Mei 2020

*Subscribe The Malaya Post Youtube Channel untuk perkembangan berita dan isu semasa tanah air serta luar negara.

https://m.youtube.com/c/themalayapost

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments