Tuesday, May 21, 2024
HomeBERITAEmpayar fesyen Victoria Beckham mengalami kerugian lebih £ 12 juta

Empayar fesyen Victoria Beckham mengalami kerugian lebih £ 12 juta

Firma Posh baru-baru ini mencatatkan kerugian lebih daripada £ 12 juta telah mengambil langkah drastik untuk penjimatan wang tunai.


Dia telah diberitahu bahawa dia tidak lagi boleh menggunakan pemandu, bermakna dia terpaksa memandu sendiri untuk bekerja atau mengambil teksi.

Dan dari tahun depan, ibu pejabatnya di Hammersmith, London Barat, tidak akan lagi dihiasi dengan banyak pot tanaman.

Dua bekas pembantunya, Pengarah Komunikasi Jo Milloy dan ketua penjenamaan Ruth Davies, juga telah berhenti.

Dalam satu lagi langkah terdesak, Victoria, 45, telah menawarkan pemotongan gajinya ketika dia berjuang untuk menyelamatkan perniagaan.

Orang dalaman berkata : “Perkara akan menjadi lebih buruk bagi Posh yang miskin.

“Pemandu telah pergi, dia sekarang memandu sendiri atau mendapatkan Addison Lees, dan pereka tanaman juga akan pergi.

“Victoria tersepit tetapi dia meletakkan segala-galanya ke dalam empayar fesyennya dan tidak akan berputus asa tanpa pertarungan.”

Laporan Company House bulan lepas menunjukkan firma itu telah mencatatkan kerugian £ 12.2 juta pada tahun sebelumnya – membawa kerugian lebih daripada 11 tahun kepada £ 42 juta.

Victoria melancarkan rekaan fesyennya pada tahun 2008. Ia pada mulanya terkenal dengan pakaiannya tetapi dari masa ke masa berkembang mengeluarkan beg tangan dan mula terpisah jauh.

Buat pertama kali ketika menyertai pertunjukan London Fashion Week, dia bergegas mencium keluarganya kerana berasa bangga memberi sokongan kepadanya di pentas catwalk.

Bagaimanapun pada 2016, suaminya, David, 44, terpaksa menanggung isterinya selepas perniagaannya melibatkan kos yang besar kira-kira £ 38 juta.

Ia meninggalkan jenamanya dengan defisit £ 3.8juta untuk tahun 2014 walaupun memperolehi perolehan sebanyak £ 34 juta.

David menanggung kos £ 5.2 juta selepas Victoria menghabiskan £ 2,854,091 membuka sebuah kedai yang direka bentuk oleh arkitek di Mayfair, di London.

Bulan lalu, ia mendedahkan empayar fesyen Victoria telah kehilangan £ 12 juta pada 2018, dengan kerugian £ 42 juta lebih 11 tahun sejak ia dilancarkan.

Difahamkan bekas pemain Manchester United dan kapten England, David telah membelanjakan £ 23 juta dalam tempoh tiga tahun untuk merealisasikan impian isterinya.

Sebelumnya, Victoria Beckham Limited telah disokong oleh perniagaan Beckham yang lain.

Tetapi akaun tahunan untuk empayar bersama mereka, Beckham Brand Holdings, yang mengawal semua syarikat berasingan mereka, telah mengalami kerugian pertama – £ 1.6 juta pada 2018.

Tahun sebelumnya ia mempunyai keuntungan bersih sebanyak £ 12.3 juta.

Keuntungan di DB Ventures adalah separuh daripada setahun, dari £ 23.3million pada 2017 kepada £ 11.5million pada tahun 2018.

Seorang pakar kewangan memberitahu The Sun: “Ini sangat memalukan bagi Beckhams kerana ia menunjukkan bahawa mereka tidak mempunyai kekuatan yang sama seperti yang pernah mereka lakukan.

“Jika sebuah syarikat biasa memperolehi keuntungannya lebih daripada separuh, ia akan menjadi krisis besar.”

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments