Monday, July 15, 2024
HomeBERITAArturo Vidal saman kelab Barcelona, dakwa tidak menerima £ 2 juta bayaran...

Arturo Vidal saman kelab Barcelona, dakwa tidak menerima £ 2 juta bayaran bonus

Bintang BARCELONA, Arturo Vidal telah mengambil langkah mengejutkan ke atas kelabnya sendiri, mendakwa mereka berhutang £ 2 juta dalam bonus yang tidak dibayar – menurut laporan di Sepanyol.

Peguam Chilenya memfailkan saman pada 5 Disember yang mendakwa pemain tengah berusia 32 tahun itu layak mendapat bonus selepas musim pertamanya berikutan perpindahannya dari Bayern Munich.

Vidal membuat 53 penampilan untuk Barcelona musim lepas kerana mereka memenangi La Liga dan layak ke separuh akhir juara liga.

Peguam yang mewakili Vidal mendakwa dia sepatutnya layak mendapat bonus tambahan £ 2 juta kerana bermain dalam 60 peratus daripada semua perlawanan Barca.

Tetapi menurut akhbar Sepanyol ABC, tuntutannya telah disangkal oleh Barcelona yang mengatakan dia tidak mencapai permainan minimum 45 minit setiap perlawanan.

Mereka mendakwa peguamnya telah salah tafsir fasal dalam kontrak.

Vidal didakwa bersedia menerima separuh bonus tetapi Barcelona menolak, jadi peguam Vidal telah memulakan prosiding undang-undang.

Vidal mendakwa kelab Barca masih belum melangsaikan sejumlah bonus sebanyak
€ 4,097,500 (£ 3,500,637) tetapi dia hanya menerima € 1,693,000 (£ 1,446,388) jadi dia kini berharap mahkamah akan dapat memperolehi semula jumlah yang selebihnya itu.

Antonio Conte, yang pernah bersama-sama di Juventus, berminat untuk membawa bintang veteran itu ke Inter Milan pada Januari hadapan.

Barcelona dilaporkan akan mengenakan £ 17 juta untuk kelab lain mendapatkan Vidal.

Awal tahun ini laporan akhbar mendedahkan Vidal sedang berhubungan dengan model kecergasan Colombia, Sonia Isaza.

Foto : Instagram Sonia Isaza

Pembina badan wanita ini kerap berkongsi foto mereka berdua untuk tatapan 2.6 juta pengikut di laman Instagramnya.

Foto : Instagram Sonia Isaza

Vidal mengesahkan pada Mac lalu bahawa dia telah berpisah denga Maria Teresa Matus – yang telah berkahwin selama empat tahun.

Dia telah berpindah bersama ibu kepada dua anak yang berusia 35 tahun dan tinggal di California.

Teman wanita Vidal terkenal dengan memiliki susuk badan berketak sering berkongsi video latihan bersama para peminat di laman media sosialnya.

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments