Wednesday, July 10, 2024
HomeBERITAEdisi Sorok Kekasih : Dah "fitting" baju pengantin, Nur Risteena bakal berkahwin...

Edisi Sorok Kekasih : Dah “fitting” baju pengantin, Nur Risteena bakal berkahwin dengan jejaka yang masih dirahsiakan

Pelakon Nur Risteena Munim telah memuatnaik video di laman Instagram miliknya yang memaparkan dia berada di butik pengantin dan memakai lengkap sepersalinan busana perkahwinan.

Risteena turut menulis status di entrinya dan memberi bayangan akan menamatkan zaman bujangnya tidak lama lagi.

“done fitting, counting days dengan emoji sebentuk cincin”.

Menurutnya, hari bahagia bergelar seorang isteri adalah impian setiap wanita tetapi bagi pelakon berkenaan, kebahagiaan bermula apabila buah hatinya mula mengisi hari-hari yang mendatang.

View this post on Instagram

Done fitting. Counting days 💍 Hari bahagia adalah impian setiap wanita. Tetapi kebahagiaan saya bermula setelah awak datang dan mengisi hari-hari saya. Kisah cinta saya bermula ketika saya berjumpa dengan seseorang yang terlalu menyintai saya. Di awal perkenalan kami tidak banyak bercakap. Saya tak pernah sangka akan ada seseorang yang akan menyintai saya sebanyak ini. Disaat saya menghadapi saat sukar dalam hidup, dia sentiasa ada. Dia seorang yang akan buat apa sahaja untuk happykan saya, setiap permintaan saya, dia cuba tunaikan. Tak pernah merungut. Sentiasa melayan karenah saya. Dia seorang yang akan tahu bila saya okay dan bila saya tak okay. Dia tahu apa yang saya suka, apa yang saya tak suka. Terlalu cepat dia mengenali saya. Semakin hari dia cuba untuk lebih mengenali saya. Walaupun pada awal perkenalan kami tidak banyak bercakap tetapi sekarang tidak ada sehari pun kami tak berjumpa. Walaupun habis shooting lewat, sekejap pun dia akan datang untuk jumpa saya. We can’t go a day without seeing each other. Benda yang boleh buat dia sedih, bila dia terpaksa jauh dengan saya. How sweet! Masa saya accident, dia orang pertama yang sampai walaupun 3 pagi. Masa saya sakit, dia orang yang sentiasa ada dengan saya. Dia jaga family saya. Dia seseorang yang selalu ambil berat pasal family saya, itu buatkan saya jatuh hati. Terima kasih, Cinta. Awk selalu cuba untuk tidak sakitkan hati saya, tak boleh tengok saya sedih dan nangis. Kalau saya nangis, awk akan susah hati. Jadi, jangan buat saya sedih okay? Jauh lagi perjalanan kita. Jadilah orang yang sama sampai bila-bila. Lagu Cinta Luar Biasa akan sentiasa jadi lagu kita. Kerana cinta kita luar biasa. Ini merupakan langkah pertama untuk langkah yang berikutnya. Saya bersedia menjalani hari-hari saya bersama awak. Suka duka bersama awak. Dengan izin Allah,kita mulakan dengan bismillah. To be continued…

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Dia juga menceritakan detik awal pertemuannya bersama kekasih hati.

Tambahnya, di awal perkenalan, mereka tidak terlalu banyak berkomunikasi dan dia tidak menyangka akan ada seseorang yang akan menyintainya sepenuh hati.

Katanya lagi, disaat dia menghadapi kesukaran dalam hidup, si dia sentiasa ada dan akan melakukan apa sahaja untuk menggembirakannya serta setiap permintaannya akan cuba ditunaikan tanpa pernah merungut.

Risteena turut menceritakan ketika dia terlibat dalam satu kemalangan baru baru ini, si dia adalah orang pertama yang sampai di tempat kejadian pada jam tiga pagi.

Ketika dia berada dalam kesakitan, si dia sentiasa ada bersamanya dan menjaga keluarganya.

“Terima kasih, Cinta. Awk selalu cuba untuk tidak sakitkan hati saya, tak boleh tengok saya sedih dan nangis. Kalau saya nangis, awk akan susah hati. Jadi, jangan buat saya sedih okay? Jauh lagi perjalanan kita. Jadilah orang yang sama sampai bila-bila”.

Tambahnya, ini adalah langkah pertama untuk ke fasa seterusnya dan dia bersedia untuk menjalani kehidupan bersama kekasih hatinya hingga ke akhirnya.

Di ruangan komen, para peminatnya menzahirkan kegembiraan dan mengucapkan tahniah meskipun belum ada pengumuman rasmi siapakah jejaka yang berjaya menambat hatinya.

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments