Friday, July 19, 2024
HomeBERITADuo superstar Latin bergabung, gamatkan 12 minit persembahan yang cukup bertenaga

Duo superstar Latin bergabung, gamatkan 12 minit persembahan yang cukup bertenaga

Duo superstar ini memecah rekod sejarah apabila tampil sebagai dua wanita Latin yang pertama di separuh masa pertunjukan Pepsi dalam Super Bowl.

Kerjasama antara Jennifer Lopez dan Shakira dalam persembahan separuh masa Super Bowl merupakan pengalaman yang tidak akan dilupakan.

Duo superstar ini menjadi sejarah dalam Super Bowl LIV pada hari Ahad lalu sebagai dua wanita Latin yang pertama yang mengetuai pertunjukan Pepsi yang dinanti-nantikan, malah mereka berjaya membawa setiap gaya mereka yang tersendiri mereka hanya dalam masa 12 minit.

Shakira memulakan persembahannya dengan lagu “She Wolf,” kemudian beralih ke lagu seterusnya iaitu “Empire.”

Setelah melakukan beberapa tarian ringkas, bintang itu menukar pakaiannya ke sepasang pakaian merah dan mula menyanyi lagu “Whenever, Wherever ” dan “I Like It” dari penyanyi Cardi B, yang kemudiannya disusuli dengan Bad Bunny.

Penyanyi yang menyambut ulang tahun kelahiran yang ke-43 pada hari Ahad lalu kemudian menunjukkan pergerakannya sekali lagi sebelum menyanyi “Hips Do Not Lie,” di mana dia muncul di kalangan orang ramai dan dikelilingi oleh para peminat yang sangat teruja.

Kemudian, Lopez, 50 kemudiannya mengambil tempat di atas tiang untuk persediaan melakukan persembahan dengan membawa lagu “Jenny From The Block,” dan setelah itu bertukar ke lagu “Get Right.”

Melakonkan semula wataknya sebagai penari tiang dalam filem Hustlers, Lopez yang tampil dengan pakaian kulit hitam dan perak mula menyampaikan lagu “Waiting for Tonight”.

Bintang itu kemudiannya disertai oleh J. Balvin dan mereka berdua menghangatkan pentas dengan menari untuk remix “Love Do not Cost a Thing.”

Lopez terus menonjolkan gerakannya ke “Mi Gente” sebelum berpindah ke versi yang lebih bertenaga ketika menyampaikan lagu “On the Floor,” yang dia telah membuat ‘teaser’ selama berminggu-minggu di laman TikTok dengan hashtag #JLoSuperBowlChallenge malah beliau turut meminta peminatnya untuk mencipta rutin tarian nombor dan berkongsi video berkenaan di aplikasi yang popular itu.

Persembahan itu kemudiannya ditambah seorang lagi ahli apabila Lopez membawa ahli keluarganya untuk turut sama melakukan persembahan.

Lopez turut membawa anak perempuannya yang berusia 11 tahun Emme untuk menyanyikan lagu “Let’s Get Loud” sambil Shakira bermain drum manakala Lopez kembali memakai bendera Puerto Rico besar yang berbulu.

Emme kemudiaannya menyanyikan Bruce Springsteen “Born in the U.S.A.” sebelum Shakira menyertai Lopez dan mereka berdua menyanyikan lagu “Let’s Get Loud” bersama-sama.

Duo itu kemudiannya menukar lagu ke “Waka Waka” sebelum menukar kembali lagu ke “Let’s Get Loud,” di mana mereka mengakhiri persembahan mereka dengan memeluk sesama sendiri bersama percikan bunga api di belakang mereka.

Sebelum menjelang hari pertandingan, Lopez berkongsi di sebalik tabir proses latihannya bersama para pengikut media sosialnya.

Dalam video yang dikongsi di laman Instagram pada 23 Januari lalu, Lopez menegaskan dia “bersedia untuk pergi” sambil berdiri dan kelihatan juga dia mengambil posisi dalam kedudukan pemain bola sepak.

“Di sini terdapat 25 barisan yang menunggu isyarat dari saya,” tambah Lopez sambil memegang mikrofon di tangannya.

“Menunggu isyarat saya seperti … Hanya 🔟 hari hingga #SuperBowlLIV! Dalam kiraan, Adakah anda bersedia? “Dia merakamkan klip itu.

Sementara itu, Shakira juga menghitung hari hingga hari persembahan.

“10 hari ,” dia menulis di Instagram pada 23 Januari lalu bersama rakaman hitam putih dari latihan, manakala dalam klip lain, dia berseloroh dan berkongsi bahawa dia sedang menggilap kemahiran bola sepaknya.

“Sepuluh hari sehingga Super Bowl. Persiapan sedang dibuat! “Dia menulis bersama video di mana dapat dilihat dia sedang berlatih melempar.

Pada akhir September, Lopez dan Shakira mula mengesahkan bahawa mereka akan membuat persembahan di separuh masa.

“Saya sangat teruja,” kata Lopez kepada Variety pada bulan November lalu. “Saya rasa tidak ada seorang artis muzik pun di dunia yang tidak impikan untuk melakukan persembahan di Super Bowl.”

“[Shakira dan saya] sangat teruja diberi peluang untuk melakukan itu, seperti dua wanita Latin, di Miami,” katanya. “Saya fikir ianya sangat penting dan usia untuk dua orang wanita Latin yang berdiri di atas pentas itu – apabila orang Latin dilayan dengan cara tertentu di negara ini, atau melihat dengan cara tertentu – untuk menunjukkan bahawa kita mempunyai keperluan dan budaya yang menarik dan ianya berbaloi dengan keperluan negara.

Dia menambah: “Saya fikir ia akan menjadi saat yang menakjubkan. Pada malam itu, saya mahu meraikan siapa kita – kita semua, kerana kita berada di sini bersama-sama. Itulah yang saya rasa. Saya mahu membawa semua orang bersama-sama pada masa itu. ”

Pada bulan Oktober, Shakira memberitahu Zane Lowe di rancangan radio Apple Music yang melakukan persembahan di Super Bowl adalah merupakan salah satu senarai perkara yang ingin dilakukan.

“Saya fikir ia adalah perkara yang indah dalam industri hiburan,” katanya. “Ini merupakan acara sukan namun ianya mempunyai kaitan yang sangat besar bagi setiap artis dan saya fikir ianya akan menjadi hebat kerana saya akan meraikan ulang tahun kelahiran saya dengan 100 juta orang.”

Ketika JAY-Z menawarkannya untuk membuat persembahan, dia tidak teragak agak untuk menerimanya memandangkan perkara itu merupakan perkara yang paling ingin dilakukan olehnya.

“Sudah tentu, saya tidak teragak-agak, saya berkata, ‘Sudah tentu, berharaplah mkepada saya,'” Shakira teringat, sambil memberitahu bahawa kegembiraannya bertambah apabila dia mendengar bahawa Lopez juga melakukan – sebahagiannya kerana mereka masing-masing diwakili sebagai penyanyi.

“Saya rasa itu akan menjadi hebat kerana dia juga mewakili sebahagian besar masyarakat Latin yang tinggal di Amerika Syarikat – yang dilahirkan dan dibesarkan di Amerika Syarikat – dan dengan cara ini, saya merasakan bahawa saya mewakili bahagian lain dunia Latin, yang mana semua orang di seluruh dunia yang hampir tidak pernah berbahasa Inggeris dan sebahagian besar daripada demografi yang juga tiba di Amerika Syarikat dengan impian Amerika. ”

“Saya rasa ini akan menjadi acara untuk meraikan budaya Latin dan kepentingan wanita juga dalam industri,” katanya.

Ini adalah persembahan Super Bowl pertama Lopez dan Shakira.

Acara tahun lalu menampilkan Maroon 5, dan nama-nama besar lain yang telah mengambil tempat dalam beberapa tahun kebelakangan ini termasuk Justin Timberlake, Beyoncé, Coldplay, Katy Perry, Missy Elliott dan Lenny Kravitz.

The 49ers dan Chiefs menghadapi di Super Bowl LIV pada Ahad, 2 Februari Stadium Hard Rock, Miami. Kejohanan ini akan disiarkan di saluran FOX.

* Subscribe The Malaya Post Youtube Channel
Untuk perkembangan berita dan isu semasa
tanahair serta luar negara.

htpps://m.youtube.com/c/themalayapost

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments