Wednesday, May 22, 2024
HomeBERITANichkhun 2PM akan terus aktif bela hak kanak-kanak

Nichkhun 2PM akan terus aktif bela hak kanak-kanak

Nichkhun mula dilantik sebagai “Friend of UNICEF” pada April 2013.

Bermula sejak itu, penyanyi dan pelakon ini secara aktif mengambil bahagian dalam beberapa aktiviti luar seperti lawatan ke sekolah untuk mempromosikan hak dan meningkatkan kesedaran tentang isu kanak-kanak.

View this post on Instagram

ยูนิเซฟขอสุขสันต์วันคล้ายวันเกิดของหนุ่มผู้มีหัวใจเพื่อเด็ก นิชคุณ Friend of UNICEF ยูนิเซฟขออวยพรให้น้องคุณมีความสุขมากๆ สุขภาพแข็งแรง การงานเจริญก้าวหน้า เต็มที่กับชีวิต และขอเป็นแรงใจสนับสนุนน้องคุณในการทำสิ่งดีๆ ให้เด็กและคนรอบข้างตลอดไปค่ะ นิชคุณได้ช่วยสนับสนุนการทำงานของยูนิเซฟมากว่า 5 ปี ในฐานะ Friend of UNICEF ทั้งในการประชาสัมพันธ์โครงการ และเป็นกระบอกเสียงให้กับพวกเด็กๆ #นิชคุณ #2PM

A post shared by UNICEF Thailand (@unicef_thailand) on

Selaku duta UNICEF Thailand, Nichkhun telah memainkan peranan penting dalam membantu United Nations Children’s Fund’s (UNICEF) menggerakkan dana untuk membantu kanak-kanak di Thailand dan di seluruh dunia terutamanya semasa keadaan kecemasan.

View this post on Instagram

🌒^🌓—-

A post shared by Nichkhun Horvejkul/นิชคุณ/닉쿤 (@khunsta0624) on

Berikutan atas dedikasi dan kerja kerasnya dalam membantu melaksanakan kempen bantuan, bintang K-pop ini telah dianugerahkan plak pengiktirafan daripada UNICEF Thailand pada Mac 2015.

Hampir 7 tahun penglibatannya dalam kebajikan masyarakat, idola yang merupakan salah seorang anggota kumpulan 2PM berkata, dia akan terus memberikan sokongan terhadap aktiviti ini agar nasib kanak-kanak terbela.

View this post on Instagram

🎤

A post shared by Nichkhun Horvejkul/นิชคุณ/닉쿤 (@khunsta0624) on

Malahan selebriti kacukan Amerika dan Thailand ini juga menyeru orang ramai untuk membantu dan melakukan kebaikan bersama demi negara.

–THE MALAYA POST

*Subscribe The Malaya Post Youtube Channel untuk perkembangan berita dan isu semasa tanah air serta luar negara.

https://m.youtube.com/c/themalayapost

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments