Thursday, May 30, 2024
HomeBERITASamsung Galaxy S11, Galaxy S11 Plus dengan sensor kamera baru dan bateri...

Samsung Galaxy S11, Galaxy S11 Plus dengan sensor kamera baru dan bateri yang lebih besar dijangka akan dilancar lebih awal pada tahun hadapan

Samsung Galaxy S11 Plus akan dilancarkan pada tahun hadapan dan mengejutkan ramai kerana perubahan reka bentuk baru yang benar-benar berbeza.

Samsung telah mendedahkan sesuatu yang berbeza mengenai telefon yang akan menjadi bualan ramai.

Samsung akan memperkenalkan saiz bateri Galaxy S11 dan Galaxy S11 Plus tersedia secara terbuka melalui penyerahan ke bahagian ‘safety’  untuk pemeriksaan dan pensijilan di agensi kerajaan Korea.

Dikhabarkan size bateri Galaxy S11 dan Galaxy S11+ seperti berikut :

Galaxy S11: 4,500 mAh (ID Bateri – EB-BG985ABY)

Galaxy S11 +: 5,000 mAh (ID Bateri – EB-BG988ABY).

Ini adalah peningkatan terbesar berbanding dengan Galaxy S10 (3,400 mAh) dan Galaxy S10 Plus

(4,100 mAh) dan tidak akan memberi kesan dan terjejas penggunaannya wlu dalam masa yang panjang.

Menariknya, SamMobile menyatakan bahawa bateri yang sama akan menguasai kedua-dua rangkaian 4G dan 5G versi Galaxy S11 dengan Galaxy S11 Plus yang dijangka hanya datang dalam versi 5G.

Bagi pembeli pasti akan sedia maklum, Samsung akan melengkapkan Galaxy S11e tahap kemasukan dengan bateri kira-kira 3,800 mAh (ID: EB-BG980ABY) berbanding dengan kapasiti 3,100 mAh Galaxy S10e supaya keseluruhannya melonjak ke tahap yang baru .

Bagi peminat Galaxy, Samsung juga telah memajukan beberapa perubahan tajuk utama dengan kebocoran dan mendedahkan kamera ‘Hubble’ terbaru, iaitu dengan memori serta sensor cap jari yang lebih besar.

Tambahan pula, Galaxy S11 dijangka akan dilancarkan lebih awal berbanding sebelum ini pada bulan Februari, jadi tidak lama lagi untuk menunggu.

Kebocoran info kelebihan samsung keluaran terbaharu tahun hadapan dengan memperincikan kamera utama pada Samsung Galaxy S11 (dan mungkin juga S11 Plus) diramal akan menarik minat pembeli dan peminat telefon pintar jenama popular dari Korea Selatan ini.

Khabar angin ini turut kedengaran ketetapan snapper 108MP, tetapi menurut Twitter leaker @UniverseIce, ia tidak akan menjadi sensor 108MP yang diharapkan, ianya sama sekali berbeza.

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments