Tuesday, May 14, 2024
HomeBERITAPenghantaran pulang pelajar IPT ke Sabah dan Sarawak bermula 1 Mei

Penghantaran pulang pelajar IPT ke Sabah dan Sarawak bermula 1 Mei

Menteri Kanan Keselamatan, Dato’ Seri Ismail Sabri Yaakob dalam satu sidang media hari ini berkata, penghantaran pulang pelajar ke Sabah dan Sarawak akan bermula 1 Mei depan.

Difahamkan kesemua pelajar yang terlibat akan diterbangkan menerusi empat lapangan terbang mengikut destinasi masing-masing

“Pelajar dari Terengganu dan Kelantan akan diterbangkan dari Lapangan Terbang Sultan Mahmud manakala pelajar yang berada di zon tengah termasuk Pahang akan diterbangkan dari Lapangan Terbang Antarabangsa KLIA.

“Bagi zon utara, mereka akan diterbangkan dari Lapangan Terbang Pulau Pinang dan zon selatan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Senai,” ujar beliau.

Sementara itu, selaku wakil dari pihak kerajaan beliau turut merakamkan ucapan terima kasih kepada syarikat Marrybrown dan Gardenia diatas kesudian menaja makanan dalam proses membawa pulang para pelajar.

SIARAN LANGSUNG:SIDANG MEDIA (NON HEALTH) SELEPAS MESYUARAT KHAS MENTERI-MENTERI MENGENAI PELAKSANAAN PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN OLEH YB DATO’ SRI ISMAIL SABRI BIN YAAKOB, MENTERI KANAN PERTAHANAN.

SIARAN LANGSUNG:SIDANG MEDIA (NON HEALTH) SELEPAS MESYUARAT KHAS MENTERI-MENTERI MENGENAI PELAKSANAAN PERINTAH KAWALAN PERGERAKANOLEH YB DATO’ SRI ISMAIL SABRI BIN YAAKOB, MENTERI KANAN PERTAHANAN.

Dikirim oleh Majlis Keselamatan Negara pada Minggu, 26 April 2020

*Subscribe The Malaya Post Youtube Channel untuk perkembangan berita dan isu semasa tanah air serta luar negara.

https://m.youtube.com/c/themalayapost

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments