Thursday, May 23, 2024
HomeBERITANetizen setuju Haneesya Hanee tutup akaun di laman Twitter

Netizen setuju Haneesya Hanee tutup akaun di laman Twitter

Model Haneesya Hanee telah memuat naik satu kenyataan akan mengundur diri dari laman Twitter kerana sudah tidak tahan menerima kecaman dari netizen.

Dalam pada itu, Haneesya memohon maaf kepada warga netizen dan mengakui dirinya bukan seseorang yang baik serta tidak mampu menjadi sempurna di mata semua.

“I’m sorry that I’m not a good person. Literally don’t know what I do to you as a person for you to talk bad about me. I’m sorry I’m not perfect. I can’t do this no more. Uninstalling Twitter now. Thanks for everything guys” – @haneesyahanee

Namun, warganet tidak bersimpati dan langsung tidak mengendahkan luahan perasaan model dan pelakon berkenaan malah netizen bersetuju tindakannya untuk menutup akaun berkenaan.

“Tolonglah berambus dari twitter ni. Sekian terima kasih.” – Netizen

“It would be so great if you deactive your account” – Netizen

“Kau ingat ada orang KISAH kau nak uninstall ? Just do it ! Tak perlu kau nak ucap Selamat Tinggal ????????Takde org nak menangis pon ????” – Netizen

Menurut salah seorang pengguna Twitter mengatakan kenyataan yang ditulis oleh Haneesya adalah sama seperti ayat penyanyi K-pop Sulli sebelum meninggal dunia baru-baru ini.

“This is Sulli last words right ? Omg Hanee. Why on earth you wrote this ? For what purpose ? Just off Twitter.” – Netizen

“Ni sulli punya last word kan? Tak baik doh amik ayat org ????” – Netizen

Netizen beranggapan model sensasi itu sengaja mengambil kesempatan atas kematian selebriti terkenal itu untuk meraih perhatian.

“How low can you go, using Sulli last word for your own sympathetic gain” – Netizen

“You litterallly used sulli last words, do you want attention sis? kalau nak just buat bende baik org akan nampak but not in this way” – Netizen

Dalam masa yang sama ia menimbulkan kemarahan netizen dengan sikap Haneesya yang tidak menjaga dan peka sesuatu isu menyentuh sensitiviti seseorang.

” Wowowow what a babi! Using someone’s painful thoughts and last words to make it about you?? Don’t you realize how insensitive it is? How much it will hurt people who love Sulli seeing that every time? Get off soc med and pls never come back, meluat dah!!” – Netizen

Rata-rata netizen semakin meluat dengan publisiti murahan yang sengaja ditimbulkan oleh pemenang Artis Baru Wanita Popular, ABPBH ke 32.

 

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments