Thursday, May 30, 2024
HomeBERITAMo Salah teruja replika lilin dirinya bakal ditempatkan di Madame Tussauds London

Mo Salah teruja replika lilin dirinya bakal ditempatkan di Madame Tussauds London

LONDON: Pemain bola sepak Mesir, Mo Salah, akan mendapatkan replika lilin saiznya sendiri di Madame Tussauds London, yang merupakan tarikan terkenal di dunia.

Bintang bola sepak antarabangsa itu menghadiri majlis bersama pakar di Madame Tussauds, di mana beratus-ratus pengukuran dan gambar telah diambil.

Salah berkata dia sangat teruja untuk bekerjasama dengan para artis yang berkhidmat di Madame Tussauds pada hari pengukuran diri saya.”

Melalui perkongsian di laman Twitter miliknya, pemain kegemaran ramai bagi peminat pasukan Liverpool ini berkata angka lilin akan diumumkan pada akhir tahun ini.

Madame Tussauds juga menyiarkan foto -foto di belakang tabir di mana Salah dilihat sedang bermain dengan bola mata yang digunakan untuk mengambil ukuran.

Dalam pada itu, pihak Madame Tussauds enggan mendedahkan apa-apa maklumat lanjut, tetapi merujuk kepada kenyataan oleh Pengurus Besarnya, Steve Davies, yang mengatakan pengumuman itu “pasti menjadi kegembiraan kepada para penonton dan penggemar bola sepak di seluruh dunia.”

Davies menambah: “sebagai pemain yang berposisi penyerang Mesir dan kini bergelar juara bagi kelab liga perdana Inggeris dan Dunia bersama Liverpool FC, Mo Salah adalah bintang global yang berada dipuncak kuasa. Kami tahu bahawa peminat akan suka melihatnya di rumah selebriti, di mana dia betul-betul dimiliki.”

Salah akan terus bekerjasama dengan Madame Tussauds sepanjang penciptaan replikanya.

*Subscribe The Malaya Post Youtube Channel untuk perkembangan berita dan isu semasa tanah air serta luar negara.

https://m.youtube.com/c/themalayapost

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments