Monday, June 17, 2024
HomeBERITAIndividu yang dikuarantin perlu tanggung kos pusat kuarantin sepenuhnya

Individu yang dikuarantin perlu tanggung kos pusat kuarantin sepenuhnya

Mesyuarat Khas Menteri-Menteri Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) memutuskan tiada lagi kuarantin wajib di rumah seperti pelaksanaan sebelum ini.

Berkuatkuasa 24 Julai, semua rakyat Malaysia yang pulang dari luar negara atau warga asing yang dibenarkan masuk ke negara akan dikuarantin wajib di pusat-pusat kuarantin yang ditetapkan kerajaan.

Susulan keputusan ini Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) bersama Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) akan mengenalpasti serta mewartakan Institut Latihan Awam (ILA) dan hotel sebagai pusat kuarantin.

Mulai Jumaat ini mana-mana individu yang terlibat perlu menanggung sepenuhnya kos pusat kuarantin selama tempoh 14 hari.

PKPP : BERMULA JUMAAT INI, SEMUA RAKYAT MALAYSIA TERMASUK WARGA ASING YANG DIBENARKAN MASUK KE NEGARA INI AKAN DIKENAKAN KUARANTIN WAJIBIsmail Sabri Yaakob Kementerian Pertahanan Malaysia KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA Jabatan Perdana Menteri Jabatan Penerangan Malaysia #KitaMestiMenang#COVID19malaysia #COVID19#PerintahKawalanPergerakanPemulihan#PKPP

Dikirim oleh Majlis Keselamatan Negara pada Selasa, 21 Juli 2020

*Subscribe The Malaya Post Youtube Channel untuk perkembangan berita dan isu semasa tanah air serta luar negara.

https://m.youtube.com/c/themalayapost

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments