Thursday, July 11, 2024
HomeBERITAAmelia Wadhihah Ishak terima anugerah cemerlang International Excellence Awards di University of...

Amelia Wadhihah Ishak terima anugerah cemerlang International Excellence Awards di University of Manchester.

Amelia Wadhihah Ishak tampil dengan keputusan cemerlang serta menerima anugerah cemerlang dalam majlis International Excellence Awards di University of Manchester.

Memetik Laporan eWarta Mara, anugerah ini diberikan oleh Faculty of Science and Engineering, University of Manchester kepada pelajar antarabangsa yang cemerlang dalam peperiksaan A Level (3A*) selain menonjolkan pencapaian dan kebolehan diri dengan baik melalui ujian esei (PS) dalam permohonan ke universiti tersebut.

Hanya 10 orang pemohon daripada seluruh fakulti merentasi 13 jabatan telah berjaya dinobatkan anugerah ini.

Amelia Whadhihah merupakan bekas pelajar Kolej MARA Seremban dan menyatakan hasrat gembiranya selepas menerima anugerah ini.

“Saya berasa terharu dan gembira apabila menerima anugerah ini di dalam majlis tersebut”, ujarnya.

Ribuan terima kasih kepada ibu bapa, ahli keluarga, guru-guru dan tidak lupa kepada pensyarah Kolej MARA Seremban yang pernah memberi tunjuk ajar kepada saya selama ini,” kata Amelia.

Selain International Excellence Awards, Amelia Wadhihah telah menerima Frank Morton Award for International Excellence daripada Department of Chemical Engineering and Analytical Science (CEAS), University of Manchester.

Anugerah ini hanya diberikan kepada 10 orang pelajar antarabangsa dengan pencapaian akademik tertinggi dalam permohonan masuk ke bidang Kejuruteraan Kimia di universiti tersebut.

RELATED ARTICLES

Leave a Reply

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments